Etätyössä 1+1=3

Vuosi sitten bloggasin meidän virtuaalityöskentelystä täällä Verohallinnossa. Halusin palata tähän aiheeseen uudestaan, koska satun itse olemaan etätyön ja ryhmätyökalujen suurkuluttaja.

Katsotaan alkuun vähän lukuja. Viime vuonna pidimme yhteensä noin miljoona online-kokousta, joiden pituus oli keskimäärin 45 minuuttia. Se tarkoittaa sitä, että verohallintolaiset osallistuvat 16 online-kokoukseen kuukaudessa. Tai vielä konkreettisemmin voisi sanoa, että jokainen meistä on päivittäin yhdessä online-kokouksessa. Heinäkuussa online-kokoustekniikka saa pitää taukoa, koska silloin pidimme vain 6 000 kokousta. Huippukuukautena pidimme yli 141 000 online-kokousta – ja yllättävintä on, että se kuukausi oli kesäkuu. Ilmeisesti meidän piti saada maailma valmiiksi ennen lomia.

Miten viime vuosi kokonaisuutena sujui?

  • Online-kokousten määrä on reilusti tuplaantunut (135 %)
  • IP-puheluiden määrä on melkein kaksinkertaistunut (75 %)
  • Pikaviestittelyä on yli 20-kertainen määrä (2253%)

Lukujen perusteella siis viime vuosi sujui etätyömaalla mallikkaasti. Kaikkina työpäivinä keskimäärin joka kymmenes verohallintolainen tekee etätyötä. Meidän etätyöläisten määrä on kasvanut 49 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. 

Vuoden 2017 huippupäivänä yli 1100 verohallintolaista oli etätyömaalla. Se päivä oli muuten maanantai 27.11. Luonto kiittää etäkokoustelijoita!

Voisimme jakaa verohallintolaisille etäviestittelyn sankarimitaleita – olemme todellakin keksineet, miten käyttää pikaviestejä: vuonna 2015 mesetimme keskimäärin 14 000 pikaviestiä kuukaudessa, viime vuonna luku oli pompsahtanut jo yli 338 000 pikaviestiin kuukaudessa. Konkreettisesti se tarkoittaa, että pikaviestien kuukausittainen käyttö kasvoi kolmesta pikaviestistä 70 pikaviestiin. 2017 oli siis se vuosi, kun verottaja oppi mesettämään! Nimetään viime vuosi pikaviestittelyn vuodeksi. Tällä uudistumisvauhdilla todennäköisesti hyppäämme kohta suoraan työskentelyyn keinotodellisuudessa 3D-lasit päässä.  

Vaikka viime vuonna osallistuimme yhteen online-kokoukseen, lähetimme vähintään kolme pikaviestiä ja soitimme yhden IP-puhelun  joka työpäivä, niin ei Verohallinto sentään vielä ole muuttunut kokonaan virtuaalityömaaksi.

Emme ole menettäneet yhteisiä hetkiä, joissa tapaamme toisiamme myös arkipäiväisesti sanottuna konttorilla.

Mutta miten kävi asiakastyytyväisyyden, työtyytyväisyyden sekä tuottavuuden? Asiakastyytyväisyys asiakaspalveluumme on kohentunut (+3,6 %). Samoin on käynyt työtyytyväisyydellemme (+1,1 %) ja mikä mallikkainta, myös tuottavuutemme on parantunut (+1,7 %).  Eikä mikään ihme, koska jos henkilöstömme voi hyvin, niin asiakkaat huomaavat sen ja tuottavuutemme kohenee. Henkilöstö voittaa, asiakkaat voittavat ja luonto kiittää – tehdään valtionhallinnosta parempi etätyöpaikka!

2 thoughts on “Etätyössä 1+1=3

  1. Mitä jos esimerkiksi yhdistys ei ilmoita ihan pienistä määristä maksetuista verovapaista korvauksista?

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.