Hae elämäsi viimeiseen kesätyöpaikkaan

Verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhonen aloitti uransa Verohallinnossa vuonna -76 kesätöistä. Hän jäi sille tielle ja lähti kesätyöpaikastaan yli 40 vuotta myöhemmin eläkkeelle. Harva kaksikymppinen ajattelee olevansa samassa työpaikassa koko uraansa, saati jäävänsä sieltä eläkkeelle. Yllättävän monelle verohallintolaiselle on kuitenkin käynyt niin. Verolla viihdytään pitkään.

Hyvästä paikasta ei tarvitse lähteä koko työuran aikana. Verohallinnossa riittää haasteita, kollegat ovat hyviä tyyppejä ja työ merkityksellistä. Vuosikymmenienkään aikana ei ehdi leipääntyä, kun tehtävät ja haasteet vaihtuvat.

Ylimääräisiä konekirjoittajan apulaisia ei meillä enää ole

Yksi työkavereistani on tullut taloon nimikkeellä ylimääräinen konekirjoittajan apulainen. Kesätyö piti sisällään kuittipinojen läpikäyntiä ja veroilmoitusten tarkistamista. Tärkeimmät työvälineet 80-luvun kesänä hänellä oli laskukone ja kaksipäinen lyijykynä – varustettuna kynänpidentimellä tietenkin! Nyt sama ylimääräinen konekirjoittajan apulainen on henkilöstöasioiden rautainen ammattilainen.

Konekirjoittajan ylimääräisen apulaisen kaltaisia raflaavia titteleitä ei enää voida luvata, mutta huimasti mielenkiintoisia työtehtäviä kyllä. Tällä hetkellä Verolla työskentelee asiakaspalvelun ammattilaisia, analyytikoita, palvelumuotoilijoita, viestintäporukkaa ja verotuksen syväosaajia. Työvälineissäkin on otettu jättiharppaus.

Laita paperit sisään tammikuun loppuun mennessä

Verohallinnon kesätyöhaku on käynnissä tammikuun loppuun. Tarjolla on kymmeniä paikkoja verotuksen ytimessä ympäri Suomea. Kesätyö on loistava mahdollisuus saada jalka oven väliin kenties tulevaisuuden työpaikkaan. Saatat jäädä meiltä eläkkeelle 2050-luvulla!

Tutustu tarkemmin kesätyöpaikkoihimme ja laita hakemus viimeistään 31.1. Valtiolle -palvelussa.

Jatketaan Twitterissä: @HarrietMalleniu

7 thoughts on “Hae elämäsi viimeiseen kesätyöpaikkaan

 1. Joo mä hain teille ”lupaavavana tähtenä” verontarkastusyksikköön. Teiltä ei koskaan edes tullut vastausta…No olen kyllä pärjännyt muutenkin. Osaamiseni ja kontaktipinta yritys/finanssimaailmaan olisi kyllä ollut jo siihen mennessä hyväksi eduksi…

  Tykkää

 2. Kiitos palautteesta! Vien sen eteenpäin. Tavoite on, että rekryprosessin vaiheista ja lopputuloksesta tulisi aina hakijoille viestiä.

  Tykkää

 3. Hei, Tutkin ilmoituksia ja jouduin harmikseni toteamaan, että suurin osa kesätyöpaikoista näyttää olevan auki maakunnissa. (Mm Oulu 40, Kuopio +15, Helsinki 0) Haluaisinkin kysyä, onko Verohallinnossa tehty päätös tukea ainoastaan maakuntien työpaikkoja, vai aukeaako kesätyöpaikkoja vielä pääkaupunkiseudulle?

  Tykkää

  1. Moikka!

   Tällä hetkellä kesätyöpaikkoja ei tosiaan ole pääkaupunkiseudulla auki.
   Pääkaupunkiseudulle saattaa olla tulossa muutamia yksittäisiä paikkoja, mutta varmaa se ei ole.

   Yleensä kesäripaikkoja valitessa mietitään sitä, missä on tilaa ja mistä löytyy parhaiten perehdyttäjiä.

   Kaikki avoimet paikat löytyvät Valtiolle-sivulta, joten sitä kannattaa seurata!

   Tykkää

 4. Hei, huomasin että kaikki paikat ovat henkilöverotuksen puolelle. Onko yritysverotukseen aukeamassa ollenkaan kesätyöpaikkoja tänä vuonna?

  Tykkää

 5. Hei!

  Kyselin asiasta Verohallinnon rekrytiimiltä ja kertoivat, ettei tänä vuonna ole tulossa kesätyöpaikkoja yritysverotukseen. Kaikki kesätyöt ovat pääosin tässä (yksittäisiä paikkoja voi vielä tulla auki, mutta varmaa se ei ole). Kannattaa kuitenkin seurata Valtiolle-sivua. Siellä on meillä muita paikkoja auki ja lisää on tulossa.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.