OmaVero laajeni jälleen

Verohallinnon digiloikka etenee, vanhat verkkopalvelut poistuvat ja toiminnot keskitetään OmaVeroon. Viimeisimmän harppauksen tuloksena OmaVerossa voi nyt antaa oma-aloitteisten verojen lisäksi myös yhteisöjen tuloveroilmoitukset.

Osakeyhtiöille, joille sähköinen ilmoittaminen on pakollista, muutos tuo helpotusta, kun kaikki veroasiat voi jo pääsääntöisesti hoitaa yhdessä palvelussa.

Muutosten marraskuu

Marraskuun alusta muuttui myös verolainsäädäntö. Ennakon täydennysmaksusta luovuttiin ja jatkossa on tarvittaessa haettava lisäennakkoa. Maksut täytyy maksaa verolajikohtaisilla viitteillä, jotka löytyvät kätevimmin OmaVerosta, ja myös koronlaskennassa tapahtui muutoksia.

Marraskuu toi mukanaan paljon muutoksia. On kuitenkin järkevää ajoittaa menettelymuutokset järjestelmäuudistuksen yhteyteen, sillä näin pystymme paremmin huomioimaan myös käyttäjien tarpeet uudistusten yhteydessä.

Sinulle on postia

Tilitoimistot ovat jo pitkään toivoneet mahdollisuutta saada OmaVerosta sähköpostiin ilmoituksia ajankohtaisista asioista. Toivomuksen mukaisesti toiminto otettiin nyt käyttöön. OmaVerossa julkaistavista viesteistä, päätöksistä ja kirjeistä, puuttuvista ilmoituksista sekä myöhässä olevista maksuista voi nyt saada omaan sähköpostiin ilmoituksen.

Rakensimme toiminnon niin, että herätteet on niputettu asiakaskohtaisesti, kuten tilitoimistot toivoivat. Suojaamattomassa sähköpostiyhteydessä lähetettävä viesti ei sisällä salassa pidettävää tietoa eikä Verohallinto koskaan kysy esimerkiksi pankkitunnuksia.

Sähköposti-ilmoituksiin liittyen kehitysehdotuksenne ovat erityisen tervetulleita. Haluamme kuulla, miten ilmoitukset palvelevat käyttäjien tarpeita ja miten toiminnallisuutta voisi entisestään parantaa. Palautetta voi antaa OmaVeron kirjautumissivulta ja palvelun sisältä löytyvän palautelinkin kautta.

Parannusta nykyiseen

Eniten OmaVerossa kritiikkiä aiheuttanut asia on ollut yhteenveto. Saimme moitteita sen suppeudesta ja osasta entinen Verotili-palvelu alkoi tuntua paremmalta kuin mitä se koskaan siitä saadun palautteen perusteella olikaan.

Tilannetta korjattiin syyskuussa julkaisemalla OmaVerossa tapahtumahaku. Tällä viikolla paranneltiin maksujen ja palautusten käytön näyttämistä. Nyt OmaVerosta saakin alkusaldoa lukuun ottamatta aivan vastaavat tiedot kuin Verotili-palvelusta aikoinaan ja itse asiassa paremmatkin, sillä palautusten tiedot ovat Verotili-palvelua tarkemmat.

Maksut ja palautukset voi halutessaan yhdistää tapahtumahaun tulokseen excelissä ja yhä puuttumaan jääneen alkusaldon saa kurkkaamalla edellisen kuun loppusaldon.

Mikä jäi uupumaan?

Tavoitteenamme oli marraskuun uudistusten yhteydessä mahdollistaa yhteisöasiakkaille kokonaan sähköinen asiointi. Se olisi tarkoittanut paperista luopumista ja sitä, että halutessaan osayhtiöt ja yhteisöt olisivat voineet saada meiltä kaiken postin sähköisessä muodossa. Valitettavasti se ei vielä tässä vaiheessa onnistunut, mutta eipä huolta, tämäkin asia on työlistallamme ja sitä edistetään!

Jatketaan Twitterissä @KuuriSanna

7 thoughts on “OmaVero laajeni jälleen

 1. Parannusta verotiliin: kunhan yhdistät tiedot kolmesta eri paikasta, niin saat yhtä hyvät tiedot kuin vanhassa verotiliotteessa oli lähtökohtaisesti…

  Tykkää

 2. Kiitos kommentistasi!
  Verotusjärjestelmämme muuttuu ja sitä kehitetään vaiheittain. Ennen erillisissä järjestelmissä sijainneet tiedot kerätään nyt yhteen OmaVero-palveluun ja myös maksamisen tiedot löytyvät samasta palvelusta muun verotuksellisen tiedon kanssa. Yhteenveto on hyvin erilainen kuin vanha verotiliote, mutta Tapahtumahaun sekä Maksut- ja palautukset –välilehden tietojen avulla vastaavat tiedot on saatavilla OmaVerossa.
  Maksun kokonaissumma näkyi Verotili-palvelun verotiliotteella, mutta maksun käyttö piti myös silloin katsoa erikseen avaamalla maksu. OmaVeron tapahtumahakulistalta maksun kokonaissumma ei suoraan näy, mutta sen saa Suoritetut maksut ja palautukset -välilehdeltä, mistä näkee myös maksun käytön.
  Vien eteenpäin kehitystoiveen yhdistää maksujen ja palautusten tiedot tapahtumahaun tietoihin.

  Tykkää

  1. Jos hakee ensin cvs:nä Tapahtumahaulla maksettavat ja Suoritetuista maksetut, muodostaa niistä taulukot, yhdistää ne ja kohdistaa ne ajallisesti joko jakson, rekisteröintipäivän, eräpäivän tai arvopäivän mukaisesti, huomaa että syntyvät kuukausisaldot ovat aivan erilaiset kuin pitkin vuotta saatujen kuukausiraporttien saldot.
   Meillä ei olisi aikaa näihin numeroleikkeihin. Jos kerran on kyseessä tili, niin miksi ihmeessä siitä ei voi saada aivan tavallista tiliotetta, josta käy ilmi tapahtumat selitteineen ja päivämäärineen?

   Tykkää

   1. Kiitos palautteestasi!
    OmaVero on sähköinen palvelu, josta verotukselliset tiedot ovat löydettävissä, mutta se ei ole verotili. Kirjanpitoonhan maksut kirjataan pankin tiliotteelta, joten pääsääntöisesti yhdistelyä ei OmaVeron tiedoista tarvitse tehdä.
    Kun saldoerittelyltä huomioi myös käyttämättömät hyvitykset, lopputulos täsmää.
    Tänään julkaisimme kaksi uutta ohjevideota tapahtumahakua ja saldoa koskien:

    Tykkää

  1. Henkilöverotus siirtyy OmaVeroon vuoden kuluttua. Tavoitteenamme on silloin ottaa käyttöön myös suomi.fi-viestit -palvelu, jonka kautta henkilöasiakas voi saada herätteitä sähköpostiinsa.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.