Pyyntöihinne on vastattu

Asiakaslähtöisyys on OmaVeron kehittämisen lähtökohta. Asiakkailta saatu palaute on aina palvelun rakentamisessa määräävämmässä asemassa kuin Verohallinnossa tehdyt määrittelyt.

OmaVerosta saatiin keväällä paljon palautetta. Monet kummastelivat, miksi emme tehneet Verotilin kaltaista palvelua, kun se kerta oli toimiva.

Niin kuin jo edellisessä kirjoituksessani totesin: Kun palvelun asiakkaina tulevat olemaan kaikki suomalaiset, on asiakasta ohjaavan käyttöliittymän suunnittelu haastavaa. Haluamme kuitenkin kuulla kaikkia ja kaikki asiakaspalautteet käsitellään ja huomioidaan.

Palautteen perusteella on myös tehty muutoksia: muistutusten näkymistä eri käyttäjien kesken on parannettu, tulosteiden pituutta on tiivistetty ja verokauden tapahtumatiedot voi nyt ladata csv-tiedostona.

Eniten kriittistä palautetta olemme saaneet siitä, ettei OmaVerosta saa vanhaa verotiliotetta vastaavia tietoja. Nyt tähänkin kritiikkiin on vastattu, sillä viime viikolla palvelussa julkaistiin tapahtumahaku verokauden tapahtumille. Uudella toiminnolla saa haettua oma-aloitteisten verojen verokauden tapahtumatietoja esimerkiksi tietyltä ajanjaksolta kootusti. Hakutuloksen saa myös ladattua tiedostoksi.

Tapahtumahaun kehittäminen aloitettiin keväällä yhdessä taloushallinnon ammattilaisten kanssa. Toimintoa testattiin ennen julkaisua asiakkailla ja sen toimivuutta tarkastellaan vielä julkaisun jälkeenkin käytettävyyden arviointitilaisuudessa.

Kauden alkusaldoa ei hakutuloksella näytetä, mutta valitun kauden loppusaldo on aina nähtävissä yhteenvedolla. Päiväkohtaisen saldotiedon saa OmaVerosta toki hakemalla, mutta jälkeenpäin sellaisen tiedon saaminen ei ole mahdollista. On tosin hyvä muistaa, että verotus tehdään kirjanpidon perusteella, ei toisin päin.

Marraskuussa OmaVeroon on tulossa parannus maksujen ja palautusten käytön näkymiseen sekä asiakkaalle maksettujen palautusten tietojen näkymiseen OmaVerossa. Moni kokee nykyisen logiikan sekavana, joten olemme pyrkineet selkeyttämään sitä. Mutta tästä lisää reilun kuukauden päästä. Käykää testaamassa tapahtumahakua ja antakaa meille palautetta – se vaikuttaa!

p.s. Jos haluat nähdä, millainen OmaVero on marraskuussa, kun sinne siirtyy myös yhteisöjen tuloveroilmoittaminen, ilmoittaudu mukaan verkkoseminaareihimme.

Kommentoi Twitterissä @sannakuuri

6 thoughts on “Pyyntöihinne on vastattu

 1. Jep, tapahtumahaku on hyvä, kunhan sen ensin löytää.
  Kun olemme kerran valittaneet, on myös reagoida pun parannuksia tulee.
  Cvs-tiedoissa on pieni puute. Negatiivisten summien miinusmerkin edessä on välilyönti, jolloin taulukko-ohjelma ei tulkitse sitä luvuksi. Kun se korjaantuu tuosta on työkaluksi.

  Tykkää

  1. Kiitos palautteesta! Välilyöntiasian laitoin heti selvitykseen ja otetaan kehityksen työlistalle.

   Tykkää

  2. Marraskuussa tapahtumahaun linkki tulee saldoerittelylle, suoritetut maksut ja palautukset -sivulle sekä kauden tapahtumat -näkymälle.
   Nyt se löytyy Kaikki toiminnot -listauksesta sekä oma-aloitteisten verojen verolajisivulta toiminnoista.

   Tykkää

 2. Sinänsä huono tuo tapahtumahaku, että se tuo kyllä esim. hyvityskorot näkyviin, joita on lisätty kyseisenä kuukautena, mutta ei taas näytä palautettuja summia, tai esim. osinkojen ennakonpidätystä. Se myös näyttää sellaisia eriä, joita ei pitäisi olla vielä kyseisenä kuukautena kirjattuna, esim. heinäkuun tapahtumahaussa näkyy kesäkuun maksettava alv, vaikka se kuuluisi erääntyä vasta elokuussa. Toivoisin kyllä siihen kuukausittain ilmestyvään yhteenvetoon kaikki hyvityskorot ja viivästyskorot, joista saldo muodostuu, ettei näitä tarvitse arvailla ja läpinäkyvyys pitäisi olla selkeämpi.

  Ulosottoon/perintään laitetut summat ei myöskään täsmää enää Ulosottoviraston kuittausten kanssa, on tosi hankala enää kohdistaa perintään menneitä summia, kun ennen ainakin 3 euron veronlisäykset olivat suoraan Verohallinnolle maksettavaa kulua, kun nyt sekin summa kirjautuukin jollain ihmeen ilveellä OmaVeroon.

  Tykkää

 3. Kiitos palautteesta! OmaVeron maksujen ja palautusten käytön näyttämistä sekä asiakkaalle maksettujen palautusten tietojen näyttämistä on kehitetty asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja näihin liittyvä uusi ominaisuus julkaistaan marraskuussa. Silloin näitä tietoja näkee Suoritetut maksut ja palautukset -välilehdeltä. Tästä toiminnallisuudesta pitäisi olla apua kuvailemassasi tilanteessa.

  Tapahtumahaulla voi hakea kaikkien oma-aloitteisten verolajien tapahtumia, myös osinkojen ennakonpidätyksiä. Tapahtumat tuodaan haulla kirjauspäivän mukaan ja verot kirjataan maksettavaksi ilmoitus-/päätöspäivänä.

  Koronlaskenta on muuttunut verotiliajasta jolloin korkoa laskettiin verotilillä ja perinnässä erikseen. Tapauskohtaisesti lisätietoa saa tarvittaessa puhelinpalvelusta.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.