TaxFinland – #readytohelpU

Mitäpä jos olisimmekin samalla pelikentällä ja samassa joukkueessa, edessä yhteinen maali ja päämäärä? Siis me – Vero, yritykset, ihmiset – yhdessä. Verohallinto on olemassa meitä kaikkia varten ­­­– ja valmis auttamaan Sinua!

Yhteiskuntaa pyöritetään kuitenkin sinun ja minun veroveroin, joiden keräämiseen liittyy läjäpäin velvoitteita – tai muuten vaan ärsyttäviä byrokratiakiemuroita.

Verovelvoitteiden tulisi hoitua mahdollisimman huomaamattomasti ja sujuvasti, ilman kipulääkitystä tai rauhoittavia

Aina tässä ei onnistuta, mutta tahtotila ja fokus on syytä pitää kirkkaana mielessä, jotta kehitystä tapahtuisi.

Suomalaiset ovat erittäin verotunnollista kansaa ja huikea enemmistö haluaa hoitaa veroasiat oikein (95 % suomalaisista Verohallinnon asiakastutkimusten mukaan), verrattain korkeasta verotuksen tasosta huolimatta. Niinpä heitä, tai siis meitä, täytyy pystyä palvelemaan parhaimmalla mahdollisella tavalla, mehän myös koko lystin maksamme.

Verohallinnon kasvuyrityspalvelu, jonka kapuna kirjoittaja päsmäröi, toimii hyvänä esimerkkinä siitä miten helpottamme yhden asiakasryhmämme elämää. Konseptilla tähdätään siihen, että kovaa kasvua hakevat yritykset voivat keskittyä olennaiseen ja jättää verotukseen liittyvät päänsäryt Veron hoidettavaksi, ilman verokilareita.

Haluamme auttaa ihmistä menestymään ja Suomen taloutta kasvamaan – eli meillä on yhteinen missio, eikö vain?

Eräs startup-yrittäjä, asiakkaamme, kuvasi oikeastaan varsin hyvin mistä Veron kasvuyrityspalvelussa on pohjimmiltaan kysymys (hänellä ei muuten ollut pelkästään hyviä asiakaskokemuksia menneiltä vuosilta Verohallinnon kanssa asioidessaan).

”Tahtoisin, että verottaja ois mun ystävä”, yrittäjä kertoo. ”Katsos, startupille verotus voi olla kovaakin tuskaa. Oma liiketoimintamalli elää päivittäin. Myyntiä tehdään alusta asti kansainvälisesti, useilla veroalueilla. Jo oman maan verosäännösten tunteminen on haastavaa”. Ja tämän päälle täytyy hänen mukaan vielä ymmärtää esimerkiksi EU:n erinäisiä ALV-käytäntöjä, Yhdysvaltain nexus-määrittelyä ja veroalueittaista raportointia sekä tilityssäännöksiä ja Aasian maiden omia mallejaan.

Tämä startup-yrittäjä kertoi myös käyttäneensä  viikkoja omaa työaikaansa – ja isoja kasoja rahaa – selvitellessään, miten verkkopalvelun, mobiililaitteen tai appin veroasiat järjestellään lakien puitteissa ja ilman kohtuutonta työtaakkaa. Hän kertoo maksaneensa konsulttifirmoille kasapäin euroja joukkorahoituskampanjan verokohteluun liittyvästä selvityksestä, jonka sisällön saisi savolaisukolta ilmaiseksi:

”Voipihan tuo olla, vuan voipihan tuo olla olemattakin”

”Satuin hiljattain naamatusten verottajan kanssa. Sain keskustella vuosia vaivanneista kysymyksistä. Poikkeuksellisesti verottajan ilmentymänä ei ollutkaan kirje tai puhelinnumero, ei päänsäärky eikä pettymys, vaan ihminen. Sain 15 minuutissa harteiltani pois huolia, jotka ovat vaivanneet vuosia”, yrittäjä kertoo. ”Tuli kovasti sellainen olo, että verottaja saattaakin olla mun puolella”.

”Tahtoisin, että verottaja olisi jokaisen startupin ystävä”

Tapasimme tämän startup-yrittäjän kanssa myös suomalaisen startup-delegaation missiolla Buenos Airesissa kesäkuussa, missä tarkoituksena oli kasvattaa yhteistyötä suomalaisten ja argentiinalaisten startupien välillä, mutta saimme aikaiseksi jotain paljon suurempaa (palataan tähän myöhemmin). Verohallinnon edustajana olin siis reissussa osana startup-ekosysteemiä, kuinkas muutenkaan. Yhdessä. Ja totta tosiaan, mehän ollaan sun puolella.

Maailman parhaalle veroviranomaisen tarjoamalle kasvuyrityspalvelulle on siis kysyntää maailmallakin. Kuulemma Kiinassakin, mutta palataan tähän(kin).

Jatketaan twitterissä, @miikarw

4 thoughts on “TaxFinland – #readytohelpU

  1. Juuri näin, parahin Karvarousku. Kunkin tapauksen ja tilanteen faktat ratkaisevat, jolloin hyvät neuvot eivät aina ole kalliit :D

   Tykkää

   1. Se on just näin! ;) Vielä kun faktojen mukaan vielä löytyy oikeussäännöt, niin a vot! :)

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.