Paljon onnea, uusi yrittäjä!

Nyt jos koskaan on hyvä aika olla uusi yrittäjä – ainakin jos mittarina on se, kuinka paljon tarjolla on apua veroasioihin.

Yrittäjäuran alkuvaiheessa on muutamia sudenkuoppia, joihin harmillisesti joku aina kompastuu ja monesti vielä turhaan. Yksi Verohallinnon tehtävistä on ohjata kiertämään pahimmat töyssyt ja tarvittaessa auttaa, vaikka jonkinlainen vahinko olisikin jo tapahtunut.

Uusi yrittäjä on kaikissa kanavissa

Uusi yrittäjä on muutaman viime vuoden ollut Verohallinnon ennakoivan ohjauksen VIP-asiakas. Meihin voi olla yhteydessä jo siinä vaiheessa, kun oma yritys on vasta unelma-asteella. Kerromme mielellämme siitä, miten yritysmuoto vaikuttaa verotukseen ja mitä kannattaa pystytysvaiheessa muistaa.

Alkutaipaleella auttaa vaikkapa Youtubeen kerätty videosarja, verkkolähetykset (seuraava on muuten 18.10.) tai sähköpostiin säännöllisesti saapuva uutiskirje. Vero.fissä kaikki tarpeellinen on kerätty uuden yrittäjän omalle sivulle: vero.fi/uusiyritys.

Myös henkilökohtainen apu on lähellä. Uusi yrittäjä voi varata ajan asioiden läpikäyntiin verotoimistosta tai saada soiton – onnekkaimmat jopa useamman. Monesti verohallintolaisen kohtaa kasvoista kasvoihin yrittäjätapahtumissa.

Valikoima on kattava, jotta jokainen löytää oman kanavansa. Mies ja paku oy:llä ja maailmanvalloitukseen tähtäävällä start upilla on erilaiset haasteet, ja Verohallinto pyrkii vastaamaan niihin kaikkiin.

Alusta lähtien oikein – ja sen jälkeenkin

Vero-ohjauksen tarve on yleensä suurin yrityksen alkutaipaleen aikana. Sen jälkeen jo helpottaa. Verohallinto muistaa kuitenkin myös kokeneempaa yrittäjää. Lähes tulkoon samat kanavat ovat käytössä, vaikka oman firman perustamisesta olisikin vierähtänyt jo joku hetki.

Jos yrittäjän päivässä on pieni tauko, vilkaise miltä näyttävät uudet videot:

Jatkuvasti mieluisaa verotuksen lopputulosta tai täydellistä vaivattomuutta emme lupaa, mutta sen sijaan sen, että apu on aina varmasti lähellä.

Hyvää yrittäjän päivää!

Osallistu somessa #uusiyrittäjä

twiittaa @HarrietMalleniu