OmaVero-haaste otettu vastaan

Kun Verotili sulkeutuu lopullisesti kuun lopussa ja katseet suunnataan oma-aloitteisten verojen osalta kokonaan kohti OmaVeroa, on hyvä hetki kertoa, mitä me palvelun kehittäjät olemme kesän aikana päässeet pohtimaan ja mitä uudistuksia OmaVeroon on vielä tänä vuonna tulossa.

OmaVeron kehittämisessä ei ole pidetty paussia

Aloitin työskentelyn palvelun parissa viime keväänä ja jatkan blogissa siitä, mihin Katja jäi. Vaikka sekä blogi että suurin osa suomalaisista on ollut lomilla kesän aikana, OmaVeron kehittämisessä ei ole pidetty paussia. Päinvastoin, uusia toiminnallisuuksia on kehitetty ja testattu ahkeraan, sillä jo syyskuussa on tarkoituksena ottaa käyttöön uusi hakutoiminnallisuus  ja marraskuussa toiminnallisuuksien määrä kasvaa reippaasti yhteisöjen tuloverotuksen myötä. Myös maksujen ja palautusten käytön näyttämiseen liittyvään toimintoon on tulossa parannuksia marraskuussa.

Toiveita ja kritiikkiä kuunnellaan myös jatkossa

Ensi vuonna yhteisöt ovat palvelun suurin käyttäjäryhmä. Tällä hetkellä paikkaa pitävät taloushallinnon ammattilaiset. Tilitoimistoilta on saatu arvokasta palautetta palvelun kehittämiseen. OmaVeroa kehitetään kokonaisuutena ja toiveita ja kritiikkiä on kuunneltu ja kuunnellaan myös jatkossa. Viimeisin yhteistyön tulos on syyskuussa julkaistava verokauden tapahtumien hakutoiminnallisuus, joka mahdollistaa tietojen hakemisen kootusti palvelusta.

Asiakkaina kaikki suomalaiset

OmaVeron käyttäjiä otetaan mukaan palvelun kehittämiseen jatkuvasti ja uusia toiminnallisuuksia testataan käyttäjien kanssa useita kertoja ennen niiden julkaisua. Kesän aikana käyttäjätestauksiin ovat osallistuneet yritysten lisäksi jo myös henkilöasiakkaat, jotka pääsevät tilaamaan verokorttinsa OmaVerosta loppuvuodesta 2018.

Kun palvelun asiakkaina tulevat olemaan kaikki suomalaiset, on asiakasta ohjaavan käyttöliittymän suunnittelu haastavaa. Haaste on otettu vastaan ja kädet on upotettu uuteen työhön jo vähintään kyynärpäitä myöten. Pysykää kuulolla – OmaVerosta riittää varmasti kerrottavaa jatkossakin!

Jatketaan Twitterissä @KuuriSanna

 

One thought on “OmaVero-haaste otettu vastaan

Kommentointi on suljettu.