Rahaa tarjolla

 

Yrittäjä hoi! Seuraavaksi on tarjolla ilmainen vinkki siitä, miten voit ottaa omasi pois verottajalta, tarkemmin sanottuna hakea sinulle kuuluvaa rahaa naapurimaan verottajalta.

Tiesitkö, että suomalainen yrittäjä tai yritys voi hakea palautuksena arvonlisäveron, joka sisältyy liiketoimintaa varten muista EU-maista ostettuihin tavaroihin ja palveluihin?
Eikä tässä vielä kaikki, palautushakemukset eri maihin voit toimittaa ilman paperisotkuja yhdessä ja samassa ALVEU-verkkopalvelussa.

Arviomme mukaan veroja jää hakematta takaisin miljoonien edestä. Palautushakemus jää tekemättä usein esimerkiksi matka- ja seminaarikuluista. Kansainvälistä toimintaa harjoittavat varmastikin tietävät asian, mutta satunnaiset toimijat ehkä eivät.

Palautusten hakemista on helpotettu ja ALVEU-verkkopalvelussa se on yksinkertaisinta

Mikä asiassa sitten mättää? Ulkomaisia alv-palautuksia koskevan EU:n laajuisen muutoksen tarkoituksena kun oli helpottaa palautusten hakemista jo vuosia sitten.

Korviimme on kantautunut, että menettelyssä on haastavia vaatimuksia. Menettely vaatii mm. yksityiskohtaisia tietoja laskusta, josta palautusta haetaan. Helpotusta tähän en pysty vinkkaamaan, sillä tietoja vaaditaan, jotta verohallinnot voivat varmistaa oikeuden palautukseen.

Voit kommunikoida ulkomaisen verottajan kanssa paikallisella kielellä tai esimerkiksi englanniksi, vaikka itse hakemus lähtisikin suomenkielisestä verkkopalvelusta. Täytä siis lomake mahdollisimman hyvin – ei toisenkaan maan verottaja kiusallaan selvityspyyntöjä lähettele.

Voit hakea palautusta joko itse tai voit myös teettää hakemuksen palveluntarjoajalla

Punnittavaksi siis jää, onko raha vaivan väärti? Jos koet, että sinulla ei ole aikaa palautuksen hakemiseen, markkinoilla on myös palveluntarjoajia, jotka hoitavat kuittirumban palkkiota vastaan.

Jokaista pennosta ei varmastikaan kannata hakea – eikä maakohtaisten palautusrajojen vuoksi voikaan – mutta kannattaa joka tapauksessa tsekata Ulkomaalaispalautukset verkossa -demo ja huomata sen olevan kokeilemisen arvoinen palvelu.

Ikuisuuksiin ei ulkomainenkaan verottaja odottele, palautusta on haettava yhdeksän kuukauden kuluttua sen kalenterivuoden päättymisestä, johon kuuluvaa ajanjaksoa hakemus koskee.

Joka tapauksessa suomalainen verottaja vinkkaa – älä jätä hakematta takaisin itsellesi kuuluvaa rahaa!

Asiasta tarkemmin kiinnostuneille löytyy lisätietoa vero.fi:stä.

t: @Mattila_Jaakko

4 thoughts on “Rahaa tarjolla

 1. ”ALVEU-verkkopalvelussa” -linkki ei toimi… linkistä avautuu sivu ”Etsimääsi sivua ei valitettavasti löytynyt

  Pahoittelemme, etsimääsi sivua ei löytynyt.

  Olemme juuri uudistaneet vero.fi-sivuston, joten olemme saattaneet poistaa tai siirtää sivun. Varmistathan kuitenkin, että kirjoitit osoitteen oikein.

  Toivomme, että löydät etsimäsi tiedon Vero.fi:n etusivulta tai käyttämällä hakua.

  Voit antaa palautetta uusista verkkosivuistamme tai kertoa meille, mistä aiheesta etsit tietoa.”

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.