Hejdå KHO-päätökset

Eräs nimeltä mainitsematon kollegani on jo jonkun aikaan pommittanut minua – ainakin hänen omasta mielestään – hyvillä blogiaiheilla:

Suomen on sitouduttava veroriitojen ratkaisuun, Trial by media, Miksi samat yritykset ovat otsikoissa asioissa kuin asioissa ja toiset eivät?, Ihmisistä 91,3 % haluaa yksinkertaiset verosäännökset – miksi sellaisia ei tehdä?

Kyllä ne minunkin mielestäni ovat tärkeitä aiheita, todennäköisesti jopa keskustelua herättäviä, sitähän täällä blogimaailmassa olisi hyvä saada aikaiseksi.

Hassusti kuitenkin on päässyt käymään.

En ehdi tämän bloggauksen lisäksi enää muuta tekstiä tänne Veronaan kirjoittaa, koska lähden Verohallinnosta pois toisiin hommiin. Aloitan 1.11. valtionvarainministeriön vero-osastolla, jossa tehtäväni on osallistua yritysverotuksen lainsäädännön valmisteluun.

Nykyisessä roolissani Verohallinnolla olen päässyt seuraamaan tuloverotuksen saralla tapahtuvaa ratkaisutoimintaa eli sitä miten Verohallinnon tekemät päätökset ovat kestäneet tai kumoutuneet korkeimmassa hallinto-oikeudessa, ja mitä se on tarkoittanut Verohallinnon vero-ohjeiden ja yhtenäisen ratkaisukäytännön osalta.

Koska verolainsäädäntö ja KHO-päätökset ovat oikeudenmukaisen verotuksen rakennuskivet, pääsen myös uudessa tehtävässäni ministeriössä seuraamaan näiden asioiden olemusta ja kehitystä, mutta toisin kuin nykyisessä työssäni, vahvemmin osallistumaan lainvalmisteluun. Sehän ei ole Verohallinnon, vaan ministeriön ja eduskunnan eli viime kädessä kansalaisten äänestämien poliitikkojen tehtävä.

Tämä on siis jäähyväisblogi.

Jos vielä viime riveillä yrittäisin johonkin noista kollegan täkyistä tarttua, niin sitten Verohallinnon kohteluun mediassa. Trial by media on termi, jolla viitataan siihen, että yritykset tai niiden asiamiehet käyttävät julkisuutta hyväkseen omien juttujensa ajamiseksi. Annan teille tehtävän.

Seuratkaa kirjoittelua ja kiinnittäkää huomiota muutamaan asiaan.

Onko kirjoittelussa havaittavissa tiettyjä säännönmukaisuuksia? Ketkä juttuja kirjoittavat? Onko kirjoittelussa havaittavissa samoja teemoja jutuista toiseen? Löytyykö juttujen taustalta tiettyjä samoja asiantuntijoita? Liittyvätkö kirjoitukset vain tiettyjen yritysten asioihin? Ilmestyykö juttuja säännöllisesti, esimerkiksi kolmen viikon aikavälein?

Kiitos kaikille blogejani lukeneille ja hyvää syksyä ihan kaikille. Tavataan jatkossa uusien yhteistyömuotojen merkeissä. @sa_jart