Alv-ilosanoma: vuodenvaihteessa muutoksia!

Verotus näkyy, kuuluu ja puhututtaa. Ennen vanhaan lähinnä kirjepostina ja lehtien sivuilla, mutta nykyjään myös somessa, telkkarissa ja radiossa, kun me verottajat jalkaudutaan veronmaksajien pariin.

Näin myös minä.

Kävin muutama päivä sitten levittämässä verotuksen ilosanomaa Radio Voiman lähetyksessä. Keskustelun keskipisteessä olivat arvonlisäverokannat. Lähetyksessä mainitsin arvonlisäverotuksessa tapahtuvien muutosten tekevän siitä erityisen mielenkiintoista.

Voiko ALV muuttua enää mielenkiintoisemmaksi, sillä vuodenvaihteessa on muutoksia tarjolla paljon – siis todella paljon.

Ei kuitenkaan syytä huoleen. Lakipakettiin tutustuttuani voin rehellisesti sanoa, että tällä kertaa muutoksilla on erinomaiset mahdollisuudet tukea yritystoimintaa.

Yksi vuodenvaihteen lakipaketin muutoksista on pikemminkin paluu vanhaan. Nimittäin viimeiset kuusi vuotta kausiveroilmoituksella olevia virheitä on korjattu antamalla korjaava ilmoitus, mutta jatkossa ensinnäkin ei enää puhuta kausiveroilmoituksesta vaan pelkästä veroilmoituksesta ja toiseksi virheet korjataan antamalla kokonaan uusi veroilmoitus.

Uutta on myös se, että korvaavalla arvonlisäveron veroilmoituksella tulee ilmoittaa virheen syy. Toisaalta tämän uuden velvollisuuden vastapainoksi verotuksellisesti vähäarvoiset virheet voidaan korjata tulevilla veroilmoituksilla.

Tämä säästää yrittäjän tai hänen puolesta ilmoittavan kirjanpitäjän aikaa ja rahaa.

Virheisiin ja niiden korjaamiseen liittyvät oleellisesti myöhästymismaksut ja veronkorotukset. Myös näihin niin sanottuihin seuraamusmenettelyihin on tulossa huomattavia muutoksia, jotka selkeyttävät verotusta ja sen ennustettavuutta.

Jos haluat tutustua lähemmin alvin ja muiden oma-aloitteisten verojen lakimuutoksiin, käy tsekkaamassa Verotuksen muutoksia 2017 -sivusto. Jos asia kiinnostaa vielä lisää, osallistu meidän maksuttomaan verkkoseminaariin, joka järjestetään 4.11., 9.12. ja 10.1. och samma på svenska 9.12.

Muutos ei aina ole pahasta.

2 thoughts on “Alv-ilosanoma: vuodenvaihteessa muutoksia!

  1. Mikähän mahtaa olla tuon ”vähäisen virheen” raja? Voiko yritys itse ratkaista sen, mihin kohtaan raja vedetään?

    Tykkää

  2. Kiitos kysymyksestäsi. Virallista kantaa edustavaa Verohallinnon päätöstä ei vielä ole annettu, mutta kyllä se sieltä ilmestyy syksyn myötä.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.