Kiitti, nyt riitti!

Innostuin verotuksen kiemuroista työskennellessäni oikeustieteen opintojen ohessa asianajotoimistossa. Kun olin saanut opintoja hieman eteenpäin, aloitin työskentelyn Verohallinnossa vuonna 2007.

Virkauran verottajana starttasi Uudenmaan yritysverotoimistossa, jossa kolmen viikon tiukan perehdyttämisohjelman jälkeen aloitin verottamaan. Ensin pieniä osakeyhtiöitä, sitten suurempia ja ulkomaalaisia yhtiöitä, yhdistyksiä, säätiöitä, ulkomaalaisia kuolinpesiä, konkurssipesiä, jotakuinkin kaikkia mahdollisia yhteisöjä.

Kiertolaisen elämää

Pian pääsin laajentamaan osaamista kansainvälisen tuloverotuksen asiantuntijaohjelmaan, jossa sain yliopistotasoista opetusta vero-oikeudesta. Kiersin myös muita Verohallinnon yksikköjä. Henkilöverotusyksikössä työskentelin kansainvälisen verotuksen asiantuntijaryhmässä ja opin pienimmätkin verosopimusten kiemurat. Veronsaajien oikeudenvalvontayksikössä valitin ja vastasin hallintotuomioistuimissa.

Vuonna 2010 päädyin silloiseen Verohallitukseen keskelle organisaatiomyllerrystä ja mukaan uuteen Yritysverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikköön. Tekemisen meininki oli valtaisa ja kaikki suhtautuvat työhönsä intohimolla – palveluita ja prosesseja kehitettiin kiihtyvällä vauhdilla ja itse opin hurjasti projektityöskentelystä ja muutosjohtamisesta.

Viime ajat olen saanut olla mukana Oikeusyksikön työskentelyssä ja erityisesti lainvalmistelussa. Taas tutustuin uuteen puoleen verotuksesta ja pääsin hyödyntämään osaamistani uudella tavalla.

Kaikissa yksiköissä olen tutustunut mahtaviin työkavereihin, joilta olen oppinut paljon. Meitä virkamiehiä ja -naisia on täällä hyvin monenlaisia, mutta yhteistä kaikille on avoin oman osaamisen ja tiedon jakaminen.

Senkin olen huomannut, että muutos voi joskus tehdä kovin kipeää. Itse olisin välillä ollut valmis toimimaan nopeammin ja radikaalimmin. Moniin ehdotuksiini on kuitenkin suhtauduttu kannustavasti, joista yksi on ollut tämän Verona-blogin perustaminen. Veronan kehittymistä olen seurannut ilolla: se on päätynyt hyviin käsiin.

Takaisin alkuun

Minun aikani Verohallinnossa on ainakin tältä erää päättymässä.

Perustan oman lakialan yrityksen ja palaan niin sanotusti lähtöpisteeseen – tällä kertaa omillani. Näkökulma verotuksen kiemuroihin taas muuttuu ja samalla hyppään tyhjän päälle. Jännittää, mutta olen hyvin innostunut.

Kiitän kaikkia työkavereita, jopa pomoja, on ollut mahtava työskennellä kanssanne! Kiitos myös teille kaikille, jotka olette lukeneet ja kommentoineet kirjoituksiani!

Sen sijaan, jos sinua kiinnostaa työskentely Verohallinnossa, seuraa mielenkiintoisen ja merkityksellisen työnantajan avoimia paikkoja LinkedIn:stä. Jos haluat työpaikan, jossa ei ole jämähdetty paikoilleen, haluat kehittyä urallasi ja sinulla on hieman mielenkiintoa verotukseen, niin Verohallinto on loistava valinta.

Suosittelen.

Twitter: @rantalatii