Note to summer self: lätkä ja verotarkastus toimivat

Verona-blogimme alkoi pyöriä kaksi vuotta sitten. Halusimme blogin avulla antaa kasvottomalle verottajalle kasvot, tai useammatkin, ollaanhan me extreme-lajien harrastajia, autoilun ystäviä, käsityöhulluja, kulinaristeja, turkulaisia, vaasalaisia ja ties mitä – joka tapauksessa enemmän ihmisiä kuin verottajia.

Halusimme blogilla myös lisätä kiinnostusta verotusta kohtaan tarjoamalla näkökulmia, joita syventävät vero-ohjeet eivät tarjoa. Halusimme yllättää positiivisesti.

Kahdessa vuodessa olemme oppineet paljon – tai ainakin sen, että tietyt aiheet herättävät tunteita enemmän kuin toiset.

Kun verottaja bloggaa jääkiekosta tai verotarkastuksesta, se kiinnostaa. Kun verottaja pyytää saada kuulla yrittäjien tarinoita byrokratiasta, se synnyttää keskustelun lakimuutoksista.

Joskus bloggauksiimme tulleet kommentit ovat kipakoita, joskus kannustavia, mutta jokaisesta kommentista olemme ilahtuneet, kuten myös jokaisesta tykkäyksestä ja yhteydenotosta. Kiitos!

Miten olemme onnistuneet blogin pyörittäjinä, ei ole meidän itsemme määriteltävissä. Kovasti kuitenkin jatkossakin yritetään yrittää.

Kesapiha odottaa lomailijaa.Ja varmaa on, että jossakin kohtaa vaivaamme teitä hyvät lukijat palautekyselyllä.

Verona joka tapauksessa lomailee kesäkauden ja palaa framille elokuun puolivälissä virkistyneenä ja kenties hieman uudistuneena.

Hyvät ihmiset ja ystävät – vai sanoisimmeko leikillisesti verovelvolliset – koko skribenttitiimin puolesta toivotan kaikille tasapuolisesti yhtä ihanaa kesää.

Jatketaan keskustelua vaikka Twitterissä: @mikmat68

PS. Suuntaamassa kesällä Poriin?

Olemme mukana, kun SuomiAreenan yhteiskunnallinen keskustelu valtaa kaupungin heinäkuussa. Järjestämme ma 11.7. klo 17–18.15 Kauppakeskus BeBOPissa keskustelutilaisuuden Kuka pelkää verovajetta?. Siinä meikäläinen pureutuu yhdessä Mikael Jungnerin ja Taru Tujusen kanssa verovajeeseen, sen yhteiskunnalliseen merkitykseen sekä siihen, miten Verohallinto yhdessä muiden toimijoiden kanssa voi huolehtia siitä, että verovaje säilyy alhaisella tasolla. Tämän lisäksi tapahtumatelttamme on kaikille avoinna Kansalaistorilla 11.–13.7. Nähdään Porissa!

 

2 thoughts on “Note to summer self: lätkä ja verotarkastus toimivat

  1. Hei! Missä voisi ilmiantaa yrittäjän, joka myy tuotteita ammatimaisesti ilman y-yunnusta, eikä siis maksa myöskään veroja tienisteistään. Verohallinnon sivujen kautta ei onnistu, koska vaatii sen y-tunnuksen, jota ei ole. Yrityksestä, eikä sen omistajasta löydy mitään tietoja mistää reksitereistä, eikä pyydettäessä anna y-tunnusta. Jokaisella tulisi olla samat velvollisuudet kirjanpitoineen, samoista eduista pääsevät nämä veronlaistajat kuitenkin nauttmaan kuin he, jotka veronsa maksavat ja sillä hyvinvoinnin mahdollistavat.

    Liked by 1 henkilö

Kommentointi on suljettu.