Yrittäjä, puhu meille byrokratiasta

Me verottajat haluamme kehittyä. Haluamme tehdä yrityksille asioinnin mahdollisimman helpoksi. Lainsäädäntöönkin pyrimme lähtökohtaisesti vaikuttamaan niin, että verotusta koskevat lait olisivat yksinkertaisia soveltaa. Monella muullakin viranomaisella on sama tavoite – asiakkaan etu.

Tahtoa meillä siis on. Kenties jopa osaamista ja joskus hieman resursseja. Ajatuksenpoikaakin kehitettävistä kohteista löytyy, mutta mikä kaikki byrokratian rattaissa mättää, sen tietävät parhaiten yritysasiakkaamme.

KERRO, KERRO JUHANNUKSEEN MENNESSÄ!

Oletko yrittäjä tai oletko jonkun yrityksen palvelussa? Onko sinulla kokemusta turhasta tai hankalasta viranomaisbyrokratiasta yritystoiminnassa? Nyt haluaisimme kuulla sinun tarinasi! Se voi koskettaa muutakin viranomaista kuin Verohallintoa. Erityisen hienoa olisi kuulla, miten asiat voitaisiin hoitaa paremmin. Sallittua on myös kertoa positiivinen kokemus siitä, miten joku asia jo hoituu hyvin.

Oman tarinansa byrokratiassa voi lähettää osoitteeseen suomi100@vero.fi. Aikaa on juhannukseen saakka. Kokemuksensa tai kehitysideansa voi kertoa nimettömästi tai nimellä, mutta toivomme saavamme lähettäjien yhteystiedot mahdollista yhteydenottoa varten.

LUOTTAMUKSELLINEN TARINOINTI EDISTÄÄ YHTEISTÄ ASIAA 

Viranomaisenkin on välillä hyvä herätä siihen, miksi täällä ollaan ja innostua työn tarkoituksesta! Mitä me voimme siis tehdä, että tämän yhteiskunnan rahoittaminen ei olisi niin vaikeaa? Itse tunnen aina piston sydämessäni, kun kuulen tarinan, jossa veroasiat ovat menneet solmuun yrittäjän hyvistä aikomuksista huolimatta. Muistanko aina, että oikein toimimisen pitää olla yrittäjille mahdollista ja mieluimmin jopa helppoa?

Saamiamme tarinoita käytämme taustatietona tulevassa Suomi 100 -kampanjassamme, josta kerromme lisää tuonnempana. Saatamme julkaista tarinoita kampanjan yhteydessä, mutta ilman, että kirjoittaja tai hänen edustamansa yritys olisi tunnistettavissa.

Kerro tarinasi tai kehota jotakin muuta kertomaan. Koska yrittäjät maksavat minunkin palkkani, haluan ja haluamme palvella yrityksiä paremmin.

Kommentoi Twitterissä @rantalatii

Jätä kommentti