Opettaja – voit huokaista helpotuksesta

Hei opettaja, katsele rauhassa, kuinka rairuoho versoo lautasella ja pajunkissat aukeavat kukkaan, sillä nyt sinun ei tarvitse pähkäillä pääsiäisen pyhinä ainakaan sitä, miten kertoisit opiskelijoille veroasioista.

Vaikka luova hetkesikin olisi ajelehtinut pois kuin yksinäinen kaarnalaiva ilman määränpäätä, sinun ei tarvitse enää joutua merihätään määräajan lähestyessä. Voit hakea sopivat sisällöt luentoon Verohallinnon uudistetusta materiaalipankista.

materiaalipankki

SINUSTAKIN VOI TULLA VERO-OSAAJA

Käytä Verohallinnon materiaaleja, kun tutustut verotukseen tai kerrot veroasioista erilaisissa ohjaustilaisuuksissa. Sivustolle on koottu uusia ja päivitettyjä esitysaineistoja, esitteitä sekä useita videoita, joiden avulla on helppo kertoa verotuksesta. Kaikki on vapaassa käytössäsi, mutta toivomme, että mainitset lähteen.

Verotus on mukana monissa eri elämäntilanteissa. Koskeepa asiasi sitten harmaata taloutta, perintöveron määräytymistä tai tulontasauksen edellytyksiä, löydät materiaalipankista verotietoa ytimekkäästi ja helpossa muodossa.

Jos ryhmäsi koostuu nuorista kesätöihin menijöistä, läväytä kevään aikana seinälle Tervetuloa vero-osaajaksi  -video. Ei haittaa, vaikka verotusasioiden hoito olisi vielä uutta, videon katsottuaan jokainen osaa tilata muutosverokortin verkosta.

Sivustolla julkaistaan myös kaikki Verohallinnon järjestämät verkkoseminaarit videoina.  Videolta on mahdollista katsoa ajankohtaista veroinfoa esimerkiksi maatilan sukupolvenvaihdoksesta tai rakentamisilmoituksen tekemisestä. Pian joukosta löytyy myös videot vuokranantajille ja uusille yrittäjille.

VEROTUS SELKEÄSTI

Materiaaleja kartoittaessa havaitsimme, että selkeä, yleiskieltä luettavampi ja helposti ymmärrettävä materiaali verotuksesta on tarpeen. Suomen verotus selkeästi on suunnattu maahanmuuttajille tai henkilöille, joiden on hankala lukea yleiskieltä. Esityksessä määritellään tärkeimmät verotustermit eli kerrotaan esimerkiksi, mikä on verokortti ja veroilmoitus. Sama esitys löytyy pankista myös englanniksi.

Materiaalipankkia täydennetään tarpeiden mukaan matkan varrella. Kommentoi tai laita meille palautetta, millaista materiaalia sinä kaipaisit avuksesi.

Virvon, varvon, paremmat matskut, tulevaks vuodeks, onni sulle, palkka mulle!

Rauhallista pääsiäistä!