Verokersantin sisulla

Tammikuussa Verohallinnon pääkonttori muutti Hakiksesta noin kilsan pohjoiseen. Olin valmistelemassa muuttoa DDR-tyyppisestä Haapaniemenkadun linnakkeesta  uuteen Vallilan finanssikasarmiin, kun löysin pöytälaatikosta  tuntemattoman verosotilaan kirjeen kotiin.

Rakas Verona sekä pienet veronmaksajani,

edelleen etulinjassa täällä jossakin. Rintamalinjat ovat muuttuneet edestakaisin. Tykit jylläävät sekä omalla että vihollisenkin puolella. Kiitos erinomaisen tulenjohtomme tykistömme on kyennyt pysäyttämään ylivoimaisen vihollisen rynnäköt uusilla miljoonan euron siirtohintakranaateilla.

Täällä ei ole vielä näkynyt uusilla nastarenkailla liikkuvia veronvälttelijöiden miehistönkuljetusajoneuvoja. Salaisten huhujen mukaan olemme saamassa BEPS-aseapua ulkomailta. Riittääköhän sitä tälle rintamalohkolle?

Muonitus on sujunut viime viikkoina hyvin, mutta ei sitä siltikään runsaasti ole.

Meille on tarjoiltu veroarmeijan niukkaa hernerokkaa. Kokopäivärahaakaan ei ole nostettu. Pojat ovat miettineet, saadaanko verovapaata ulkomaanpäivärahaa, jos mennään vihollisen puolelle. Ainakin asianmukainen matkalasku täytyy tehdä.

Toivottavasti te olette saaneet suuhunpantavaa tarpeeksi, ettet Sinä tai lapset näe nälkää. Joko Toivo on iso poika? Muistuta lapsia siitä, että auttavat sinua töissä tai käytä kotitalousvähennystä. Oletko saanut verovapaata naapuriapua töiden tekemisessä?

Tätä teidän on varmasti vaikea uskoa, mutta minä nappasin meille vangin.

Baranohvin poika tuli uhkailemaan minua juoksuhautaan, mutta minä nappasin sen vangiksi. Kyllä minä verokersantin sisulla sen veronkiertäjän voitin!

Iskin täystyrmäyksen oikean koukun 24 %:n arvonlisäverolla. 6 kuukauden verotarkastuskomennuksesta Pariisissa oli hyötyä. Mutta kyllä se arvonlisävero on edelleenkin yhtä sekavaa.

Minä vein hänet korsuun. Kyllä siinä oli lutillakin ihmeteltävää, miten häntä oikein verotetaan, kun emme oikein tiedä, kummalla puolella rajaa olemme.

Onkohan tässä joku verosopimusongelma?

Tulostimme hänelle verokortin tabletilla. Hän ei oikein tiennyt, onko hän lähetetty avainhenkilö. No, lähetimme asian päämajaan verokenraalien miettiväksi ennakkoratkaisuhakemuksella.

Verollisen lahjan ne olivat vangeista luvanneet ja sen minä sainkin. Lahjaveron laskin kännykän nettilaskurilla. Laitoin rahat menemään hyväntekeväisyyteen, niin saan varmasti hyvän mielen ja uuden tuloverovähennyksen.

Yritän ilmoittaa kirjeellä lähemmin, koska pääsen lomille. Anna lapsille verovapaat taskurahat isältä täältä jostakin. Pian näemme! Muista maksaa sitä asuntolainaa, kun korkovähennys pieneni. 

Terveisin Verokarhusi

PS. Verohallinnon metropysäkki ”Ihme kivaa” eli Hakaniemi on siis muuttunut ”Se ön ränniksi” eli Sörnäiseksi.

Lisää ajatuksia  Twitterin puolella @ManninenPetri