Verottaja lupaa laihduttaa, eiku…

Onko edessä painonpudotus, herkkulakko tai kuntokuuri? Lisää aikaa lasten kanssa tai vähemmän aikaa television parissa? On taas se aika vuodesta, kun uudenvuoden skumpat suun pielessä tähdätään suuriin elintapamuutoksiin.

Harvemmin organisaatio, etenkään julkinen sellainen, tekee uudenvuodenlupauksia, mutta me teemme. Ajattelimme avata Verohallinnon uudet arvot käytännönläheisiksi arvolupauksiksi ja yrittää toimia niiden mukaisesti.

Lupauksemme liittyvät arvoihin, joita uudistimme viime vuoden aikana. Niiden työstämiseen pääsi osallistumaan koko henkilöstö.

Tavoitteena oli löytää Verohallinnolle arvot, jotka eivät ole pelkkää sananhelinää, vaan jotka ohjaavat toimintaamme sekä sopivat työkulttuuriimme. Arvolupaukset puolestaan kertovat, miten arvomme käytännön tasolla ohjaavat tekemistämme vuonna 2016 ja siitä eteenpäin.

Ylpeänä esittelen arvomme ja arvolupauksemme:

Uudistuminen
Suuntaamme rohkeasti tulevaisuuteen ja olemme valmiita kokeilemaan uutta. Uudistamme toimintatapojamme vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin.

Luottamus
Kannamme vastuumme ja olemme kaikessa toiminnassamme asiakkaidemme luottamuksen arvoisia.

Yhteistyö
Kuuntelemme asiakkaitamme ja toimimme yhdessä heidän kanssaan löytääksemme parhaat ratkaisut.

ARKI UHKAA LUPAUKSIA

Yleensä uudenvuodenlupaukset unohtuvat viimeistään, kun arki alkaa. Siksi en ole enää moneen vuoteen tehnyt uudenvuodenlupauksia.

Tunnen itseni. Tiedän, että omalla kohdallani pienet nautinnot ajavat järkevien, pitkän aikavälin valintojen ohi. Pitäisi yrittää kovemmin, mutta en voi sille mitään, että suklaapatukat hyppivät kaupassa ostoskoriini.

Vaikka täyskäännös henkilökohtaisessa elämässäni tuntuu lähes mahdottomalta, voin aidosti sitoutua Verohallinnon arvolupauksiin.

Arvolupaukset eivät kuitenkaan voi olla pelkkiä tyhjiä toiveita, vaan niiden lunastaminen on tärkeä osa Verohallinnon uskottavuutta. Haasteena on lupausten lunastaminen käytännön työssä ja siten myös asiakkaiden silmissä.

Lupaukset eivät ole mitään, jos niitä ei pidetä. Yritämme olla lipsumatta. Aiomme vuonna 2016 työskennellä määrätietoisesti yhteisten arvojemme suuntaisesti.

Tutustu arvovideoomme!

Bannerikuva: Julia Prusi