Oi, ilosanomaa!

bright star

Ja tapahtui alkuvuonna, että Verohallinnosta kävi kutsu, että koko valtakunnassa käynnistetään syvennetty tilitoimistoyhteistyö. Tämä pilottivaihe oli ensimmäinen ja tapahtui Ruuhosen ollessa Verohallinnon pääjohtajana. Ja niin 68 tilitoimistoa meni ilmoittautumaan, kukin omalle tietokoneellensa.

Niin tilitoimistot innostuivat eri puolelta Suomea ja ilmoittautuivat yhteistyöhön, sillä ne kuuluivat Taloushallintoliittoon. Ne lähtivät pilottiin yhdessä asiakasyritystensä kanssa, jotka olivat antaneet suostumuksensa.

Yhteistyön käynnistyttyä tuli kysymysten aika, ja edustajansa soittivat Verohallintoon yhteyshenkilölleen. Nämä antoivat vastauksia verotuksesta, koska epäselvyydelle ei ollut sijaa pilotissa.

JOHTOTÄHTI ON OIKEA

Kyseessä on tietysti pilottimme Tilitoimistojen syvennetty yhteistyö, jonka suunnitelmista kirjoitin vuosi sitten. Nyt takana on puolisen vuotta varsinaista tekemistä. Tunnelma on ollut positiivinen, ja se on todennettu myös palautekyselyllä. Erityisen tyytyväisiä tilitoimistot ovat olleet vastausnopeuteen sekä yhteistyön sujuvuuteen.

Syvennetyn yhteistyön yhtenä tavoitteena on yritysten hallinnollisen taakan keventäminen sitä kautta, että vaikeat kysymykset selvitetään ennen veroilmoituksen jättämisen aikaa. Kun kysyimme tilitoimistoilta, onko pilotti säästänyt niiden resursseja, vastasi enemmistö ”kyllä”. Kysyttäessä arvioita, kuinka hyvin pilotti on onnistunut tähän mennessä, keskiarvoksi tuli 3,97/5.

Olen hyvin mielissäni näistä tuloksista. Ne luovat uskoa yhteistyön toimivuuteen. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan vuoteen ja edelleen luoda entistä sujuvampia käytäntöjä yhdessä tilitoimistojen kanssa.

Yksin puurtamalla Verohallinto ei kehity tehokkaasti. Tarvitsemme erilaisia kumppanuuksia. Koska yhdessä olemme enemmän.

Jatka keskustelua Twitterissä @sannasavolainen.

PS. Kyselyyn vastasi 41 tilitoimistoa yhteensä 68:sta. Pilotti jatkuu syksyyn 2016.

Jätä kommentti