Verottaja somessa – huomioita vuoden varrelta

Reilu vuosi sitten, kun aloitimme muun muassa Twitterissä, minulla ei ollut odotuksia mitä se tuo tullessaan. Vuoden seikkailun jälkeen pitää tunnustaa, että olen suorastaan sanaton siitä kuinka hieno mahdollisuus sosiaalinen media on ollut Verohallinnolle tavata suomalaisia joka päivä.

Palataan ajassa taaksepäin ja katsotaan mitä kahdentoista kuukauden aikana on tapahtunut. Aloitimme tällä twiitillä 2.5.2014:

Ei vähempää kuin Y-tunnukset oli ensimmäisen twiittimme aiheena, ja sehän on ihan toimintamme ytimessä. Siinä yhdistyy asiakaspalvelu, mutta myös järjestelmäosaamisemme.

Toki olemme sen jälkeen liikkuneet somessa myös humoristisemmin. Facebookissa seikkaili juhannuksena sadetta pitävä verokarhu ja aprillipäivänä jaettiin tämä postaus:


Olemme myös osallistuneet keskusteluun matkakulujen vähennyksen kehittämisestä:

Nämä aiheet ovat olleet juuri niitä asioita, joista Verohallinnon pitääkin olla keskustelemassa ja viestimässä. Eikä huumorikaan ole viranomaiselle niin vaarallista.

Twitterin avaamisen jälkeen olemme avanneet Facebook-, Instagram- ja Snapchat-tilit. Emme availe kanavia kanavien vuoksi, vaan koska haluamme tavoittaa erilaisia kohderyhmiä. Jos eläisimme vuotta 1995, voisimme luottaa sanomalehtien, radion ja television autuaaksi tekevään voimaan. Mutta meneillään on vuosi 2015.

Siksi olemme somessa. Jotta veronmaksajille on tarjolla tietoa verotuksesta ja parantuneista palveluistamme ja jotta keskustelu kanssamme olisi helpompaa.

Täältä löytyvät some-kanavamme:

Twitter: @verouutiset
Twitter: @VeroRekry
Twitter: @Palkka_fi
Facebook: Verohallinto
LinkedIn: Finnish Tax Administration
YouTube: Verohallinto
Verona-blogi
Instagram: Verohallinto
SnapChat: testasimme elokuun ajan

 

 

2 thoughts on “Verottaja somessa – huomioita vuoden varrelta

 1. Toivoin suorastaan, että tuo ei olisi ollut aprillipila. Mikä olisi parempi kannustin pienentää rasvaprosenttia..? En minä ainakaan keksi. Terveyshyödyt olisivat valtavat :-)

  Tykkää

  1. Moi Sari,

   kiitos kommentista. Miksei? Mutta ehkä verotus ei kuitenkaan ole tehokkain tapa hoitaa ylipaino-ongelmia.

   Mikko

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.