Hei hei mitä kuuluu?

Tässäkin blogissa on kirjoitettu paljon asiakkaista. Näkisin, että jopa enemmän kuin veroista. Se johtunee paljolti siitä, että verotus on siirtynyt lähemmäs asiakkaita. Jos syystä tai toisesta olet kanssamme tekemisissä, niin asia hoidetaan aiempaa useammin aidossa vuorovaikutuksessa lomakkeiden sijaan.

Asiakkaat mukaan jo suunnitteluvaiheeseen

Meitä kiinnostavat asiakkaidemme mielipiteet ja ajatukset. Sen sijaan, että miettisimme asiakkaidemme puolesta hyvät palvelut, ohjeet ja ratkaisut, otamme asiakkaat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa mukaan suunnittelemaan.

Pelkästään tämän kevään aikana olemme selvittäneet asiakkaidemme kokemuksia ja ajatuksia meistä, verotuksesta ja palveluistamme useilla eri menetelmillä ja tutkimuksilla. Kevättalvella kysyimme puhelinhaastatteluilla asiakkailta kokemuksia Porin verotoimistossa testatusta ajanvarauskokeilusta. Toukokuussa laitoimme asiakkaat miettimään ja keskustelemaan, miten veromyönteisyyttä saataisiin ylläpidettyä. Lisäksi luetutimme parilla porukalla ohjeita ja lomakkeita selvittääksemme, ymmärtääkö niitä kukaan muu kuin me, ja viime viikolla valmistui asiakastutkimus verotoimistojen palvelun laadusta.

Konserniverokeskuksen ja yritysverotoimistojen verojohtajat ovat jalkautuneet paikallisten yritysten ja yrittäjien luo keskustelemaan heidän verotuskokemuksistaan ja meidän kanssa asioimisesta. Parhaillaan on menossa vuotuinen asiakaskysely kansalaisten asenteista meitä ja verotusta kohtaan… ja listaa täydennetään loppuvuonna.

Asiantuntemus on peruskivi

Asiakasnäkökulma on tärkeä. Saamme poikkeuksetta hyviä tuloksia ja kommentteja esimerkiksi asiakastyytyväisyydestä, palvelukohtaamisista ja vuorovaikutuksesta. Asiantuntemus on kuitenkin se peruskivi, jolle asiakaskokemus muurataan.

Sain tästä hyvän opetuksen talvella, kun esittelin Turussa yritysasiakastutkimuksemme tuloksia paikallisille tilitoimistoille. Puhuin suu vaahdossa siitä, kuinka olemme entistä joustavampia ja selkeämpiä. Yleisö vastasi siihen kommentilla: ”Joo joo, mutta meitä kiinnostaa ennen kaikkea, kuinka korkea asiantuntemuksen pylväs on.”

Asiantuntemusta mitataan säännöllisesti. Mittauksemme perusteella asiantuntemuksemme on erinomaisella tasolla. Verotusasioita ei kuitenkaan ratkaista yksipuolisella asiantuntemuksella; miten, missä kanavassa, kenelle ja kuinka usein, ovat asiakkaan kannalta tärkeitä kysymyksiä. Niihin kysymyksiin tarvitsemme vastauksia teiltä.

Jätä kommentti