Verorekka huristelee huhtikuussa ympäri Suomea. Aprillia?

Tiesitkö jo, että Verorekka saapuu 18 kaupunkiin ratkaisemaan veropulmia? Humpuukista ei ole kysymys, vaikka formaatti on vähän muuta kuin verottajalla yleensä. Toiminnan taustalla on halu auttaa niitä, jotka vielä palauttavat veroilmoituksen paperilla.

Onko käyttäminen turvallista? Missä kohdin ilmoitan kotitalousvähennyksen? Mistä tiedän, että ilmoitus on mennyt perille? Veroilmoitus verkossa -palvelu kerää hyvää palautetta, mutta kokeilukynnys voi silti olla korkealla. Ei hätää, nyt kokeilu on tehty helpommaksi kuin koskaan. Riittää, kun hyppää rekkaan.

Idea on yksinkertainen: Verorekka pysähtyy päiväksi Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Rekassa autetaan kädestä pitäen, miten veroilmoituksen voi näppärästi tehdä verkossa. Samalla vastataan verkkopalvelua ja veroilmoituksia koskeviin kysymyksiin.

Onko liikkeellä rekallinen verohallintolaisia pakottamassa ilmoittamaan verkossa?

Ei, mutta auttamassa kyllä. Verkossa ilmoittaminen on täysin vapaaehtoista, mutta monesti paperiin verrattuna paljon helpompaa.

Verkkopalvelun käytöstä on hyötyä sekä sinulle että Verohallinnolle. Palvelu ohjaa ilmoittamisessa ja saat onnistuneesta lähetyksestä ilmoituksen. Voit tulostaa koosteen tekemistäsi lisäyksistä ja lähettää ilmoituksen uudestaan, jos siihen lipsahtaa virhe. Et tarvitse liitelomakkeita esimerkiksi vuokratulojen tai kotitalousvähennyksen ilmoittamista varten. Ilmoitus löytää myös varmemmin perille, kun se tulee suoraan Verohallintoon käymättä postilaatikon kautta. Postittamisen vaivakin jää pois.

Entä miten verkkoilmoittajista hyötyy Verohallinto? Tiedot ovat jo valmiina sähköisesti, joten niiden tallentamiseen ei kulu aikaa ja tulkinnanvaraisia ilmoituksia on vähemmän. Virheiden vähentymisen lisäksi rahaa säästyy postikuluissa.

Rekkaan sopii tulla, vaikka aiot jatkossakin kaivaa veroilmoitusaikana kynän esiin. Siitä huolimatta, että tarjolla on muuten vähän markkinahumuun viittaavaa meininkiä, ei verottaja ole tyrkyttämässä. Osalle paperi-ilmoittaminen on helpompaa ja sen valitseminen aivan ok. Kannattaa kuitenkin edes vilkaista, miltä veroilmoitus näyttää tietokoneen ruudulla. Paperisen ilmoituksen voi lähtiessä tiputtaa lähimpään postilaatikkoon.

Pop up -verotoimisto kaupan päälle

Rekkakiertue ei tänä vuonna kaarra laisinkaan pääkaupunkiin, mutta helsinkiläisille ja kaupungissa käyville on luvassa oma tempauksensa. Pop up -verotoimisto pompsahtaa päärautatieasemalle kiireisimpään palautusaikaan 5.−7.5.

Uutta on sekä palvelutarjonta että -aika. Tarjolla ei ole perinteisiä verotoimistopalveluja, vaan Pop upissa ohjataan Verorekan vanavedessä verkkoon. Virka-aikakin on unohtunut. Pop upissa päivystetään sinua varten aamuseitsemästä klo 19 saakka, joten veroilmoitusasioihin ehtii paneutua hyvin ennen ja jälkeen töiden.

Aprilliako?

Onko tässä jutussa edes pientä syö silliä ja juo kuravettä päälle -ainesta? No tottahan toki. Toisin kuin alussa luvattiin, ihan kaikkia veropulmia ei rekassa ratkaista. Melko varmasti saat kuitenkin vastauksen kaikkiin veroilmoitusta koskeviin kysymyksiin.

One thought on “Verorekka huristelee huhtikuussa ympäri Suomea. Aprillia?

Kommentointi on suljettu.