Mikä sinusta tulee isona?

Meistä jokainen on varmasti jossain vaiheessa saanut vastata tähän kysymykseen. Itse muistan erityisesti yhden vastaukseni. Lukion päättyessä teimme luokanvalvojallemme muistokirjan, johon jokainen kirjoitti yhden sivun itsestään ja haaveistaan. Tuolloin en todellakaan tiennyt mikä minusta tulee, tai tiesin sittenkin, vahingossa.

Penkkaripäivää varten olin varustautunut teddy-karvaisella nallepuvulla ja sen johdattamana muotoilin vastukseni: minusta tulee verokarhu tai maatilan emäntä. Ja unelmien ääneen lausuminen tai niiden kirjoittaminen osoittautui tehokkaaksi pontimeksi. Minusta tuli molemmat.

Unelmatyöpaikka?

Kun ihmisiltä kysytään asioita, joista unelmatyö tai unelmatyöpaikka rakentuu, löytyy listalta monia asioita. Useimmat haluavat työn, joka on merkityksellistä, joustavaa, mahdollistaa uuden oppimisen, työyhteisössä on hyvä työilmapiiri, esimies on kannustava ja luottaa työntekijään jne. Erilaisia listauksia lukiessani voin usein todeta työskenteleväni unelmatyöpaikassa.

Verohallinto tarjoaa haastavia ja mielenkiintoisia työtehtäviä, joissa on mahdollisuus tehdä merkityksellistä työtä. Yhteiskuntamme monet asiat toimivat verovaroin. Työmme ja työnantaja mahdollistavat osaamisen kehittämisen ja työelämän joustotkin ovat käytettävissä. Meillä on suuri joukko osaavia ja työhönsä sitoutuneita työkavereita, jotka rakentavat hyviä työyhteisöjä.

Työtä asiakkaiden kanssa

Verohallinnossa työskentelemme asiakkaiden kanssa. Ohjaamme, neuvomme ja suoritamme valvontaa monella eri tavalla monessa eri toiminnossa. Asiakkaat ovat henkilö- tai yritysasiakkaita. Kahta täysin samanlaista asiakaskontaktia ei ole. Itse olen saanut tehdä työurani aikana lukuisia erilaisia tehtäviä verovalvonnasta, ohjauksesta ja neuvonnasta aina esimiestehtäviin. Olen samalla saanut työskennellä lukuisten asiakkaiden kanssa.

Erityisesti mieleen ovat jääneet useat yrittäjät, jotka ovat vahvasti sitoutuneet omaan yritystoimintaansa ja sen jatkuvaan kehittämiseen. Antoisaa on myös asiakkaiden auttaminen tilanteissa, joissa veroasioiden hoitaminen ei ole ollut asiakkaan näkökulmasta helppoa. Opastaminen sujuvampaan asioiden hoitamiseen saa kiitosta myös asiakkailta.

Kuva blogiin

Töihin Verohallintoon

Verohallinto työllistää kesäisin toista sataa kesätyöntekijää ja korkeakouluharjoittelijaa. Tarjoamme alan opiskelijoille mahdollisuuden tutustua erilaisiin työtehtäviimme ja työyhteisöömme. Seurasin viime kesänä muutaman kesätyöntekijän työskentelyä ja totesin, että meillä on innokkaita, osaavia ja rohkeita nuoria. Voimme olla ylpeitä nuoristamme – suomalainen työelämä saa heistä erinomaisia tekijöitä.

Verohallinto ilmoittaa avoimet työpaikat, myös kesätyöpaikat Vero.fi:ssä, valtiolle.fi:ssä ja myös Twitterissä. Kesätyöpaikat ovat jo haussa eri puolelle Suomea. Minulle Verohallinto on unelmatyöpaikka, voisiko se olla sitä myös Sinulle?