10 syytä antaa veroilmoitus sähköisesti

Yritysverotusyksikkö on viime aikoina kampanjoinut sähköisen ilmoittamisen puolesta: on soiteltu aikaisempina vuonna paperilla ilmoittaneille yrityksille ja tilitoimistoille, julkaistu tiedotteita vero.fi:ssä ja mainostettu sähköisiä palveluita veroilmoitusten täyttöohjeissa.

Kannanpa minäkin siis korteni promokekoon eli

Osakeyhtiö – 10 syytä, miksi sinun kannattaa antaa veroilmoitus sähköisesti

1. Ei laskuvirheitä – kone hoitaa tarvittavat lasku tehtävät

2. Kaikki tiedot tulee annettua – kone valvoo, että muistat täyttää jokaisen tarvittavan kohdan

3. Tarvittavat liitelomakkeet ovat samassa paikassa – kone myös kertoo, että mitkä lomakkeet piti antaa tai sitten ne tulevat täytettyä ihan huomaamatta

4. Ilmoitusvirheiden mahdollisuus pienenee – kone auttaa ja neuvoo vaikeissa kohdissa

5. Perustietosi ovat valmiina lomakkeella – voit myös muuttaa niitä tarvittaessa

6. Veroilmoitus muodostuu automaattisesti antamiesi tietojen perusteella – työmäärä vähenee, kun yksi tieto annetaan vain kertaalleen

7. Liitetiedot voi antaa helposti sähköisesti – voit liittää veroilmoitukseen esim. word-, pdf- ja excel-dokumentteja

8. Tilinpäätöstiedot välittyvät sellaisinaan kaupparekisteriin

9. Lopuksi saat varmistuksen, että veroilmoitus on varmasti vastaanotettu

10. Kun veroilmoitus on oikein täytetty, verottaja ei turhaan ota yhteyttä!

Mikä sähköinen veroilmoituspalvelu toimii näin hyvin?

Verohallinnon oma palvelu osakeyhtiöiden veroilmoituksen 6B antamiseen. Käypä tutustumassa!

Muita kanavia sähköisen veroilmoituksen antamiseksi on listattu täällä.

Osakeyhtiö tarvitsee tunnistautumiseen Katso-tunnukset

Jos yhtiölläsi ei ole vielä Katso-tunnuksia, hae ne pikaisesti! Katso-tunnuksien aktivointi vie nimittäin kaksi työpäivää, joten niiden hankkimista ei kannata jättää viime tippaan! Jos et itse anna veroilmoitusta, vaan haluat valtuuttaa esim. kirjanpitäjäsi, tarvitset Katso-tunnukset myös valtuutuksen tekoon.

5 thoughts on “10 syytä antaa veroilmoitus sähköisesti

 1. Tein taas osakeyhtiöiden veroilmoitukset paperisina, koska Katso-tunnukseni roolit eivät olleet sellaiset, joilla voi tehdä veroilmoituksen. Niillä voin antaa kausiveroilmoituksia mutta en veroilmoituksia.

  Tämä roolipelleily ja roolien muuttamisen vaikeus on esteenä veroilmoittamisen sähköistymiselle. Tehkää asialle jotakin.

  Ehdotukseni on, että veroilmoituksen voi tehdä verotilillä. Myös tuloverot ovat jossakin vaiheessa tulossa verotilille, joten luontevaa on niitä koskevien ilmoitusten tekeminen samassa paikassa. Niin, ja vielä se, että rooliksi pitää riittää verotili.

  Tykkää

  1. Kiitos kehityshedotuksista! Juurikin näitä seikkoja on kovasti pohdittu myös täällä päässä. Katso-tunnistus oli alunperin tarkoitettu väliaikaiseksi ratkaisuksi tunnistukseen, mutta sittemmin muuttunut pysyväisluontoiseksi. Yritysten tunnistautuminen on kuitenkin jossain määrin mietinnässä ja tarkoituksen mukaisintahan olisi saada yksinkertainen ja toimiva tunnistauminen, jolla yritys voisi toimia kaikkien viranomaisten sähköisissä palveluissa.

   Myös tuloveron lisääminen Verotilille on kehitteillä! Se on kuitenkin hyvinkin monimutkainen projekti, joka vaatisi lakimuutoksia ja suurehkoja muutoksia itse Vero-tilipalveluun.

   Itse kuitenkin toivon, että nämä molemmat ehdotukset saataisiin vietyä nopeasti käytäntöön!

   Tykkää

 2. Olen tehnyt ilmoitukset paperitse, koska olen ollut siinä käsityksessä että sähköinen lomake ei hyväksy menettelytapaani osakkaiden tietojen ilmoittamisessa. Koska yrityksellä on yli 400 pienomistajaa ja vain neljä isoa, niin olen täyttänyt 6B lomakkeelle vain isojen tiedot ja kirjoittanut liitteelle 72 että ”muita pienosakkeita 400 kpl”. Eli pystynkö käyttämään sähköistä lomaketta jatkossakaan?

  Tykkää

  1. Hei Tuija ja kiitos hyvästä kysymyksestä! Osakkaista tarvitsee 6B:llä ilmoittaa vain sellaiset, jotka omistavat vähintään 10 % osakkeista. Eli jos teidän yhtiöllä on vain 4 tällaista ”suurosakasta” vain heidän tiedot pitää ilmoittaa.
   Jos taas kaikki omistavat alle 10 % ei osakkaiden tietoja tarvitse ilmoittaa lainkaan – riittää kun ruksaa osakasluettelon alalaidan laatikon ”Kaikkien osakkaiden omistusosuus alle 10 %”.
   Alle 10 % omistavat osakkaat pitää ilmoittaa vain, jos heillä on osakaslainaa.
   Toisin sanoen, rohkeasti vain jatkossa ilmoittamaan sähköisesti!

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.